írta: Tarnóczy Vilmos
Csak nézz ránk!
Minden saját maga fonákja, minden a feje tetején áll.
Az orvosok lerombolják az egészséget,
az ügyvédek lerombolják az igazságszolgáltatást,
az egyetemek lerombolják a tudást,
a kormányok lerombolják a szabadságot,
a média lerombolja a tájékoztatást,
és a vallások lerombolják a szellemiséget.
Michael Ellner

Az, hogy Jurij Gagarin soha nem járt a világűrben, talán az egyetlen biztos dolog, amit tudni lehet a 60-as évek orosz űrprogramjáról. Hazatérése után, a nép a vállára emelte, és így ünnepelte a hős asztronautát, az eufóriában pedig senki sem kérdezte meg, vajon miért felejtettek el neki fényképezőgépet csomagolni az utazásra. Még hetekkel a földre szállása után is szkafanderben fényképeszkedett a feeling kedvéért, de egy ócska Cmena kamerát nem akasztottak a nyakába a kilövés előtt. Van kép, ahogy beszáll az űrhajóba, van kép, ahogy kiszáll, van kép a Vosztok-1-ről kilövés előtt, de az utazásról egy darab sincs. Tényleg senkit sem érdekelt, milyen a kilátás a Földre az űrből?

Vagy itt van ez: régebben egyik kedvenc bátorsággal kapcsolatos idézetem így hangzott:

“Kolumbuszt nem azért csodálom, mert fölfedezett egy világrészt, hanem mert képes volt egy föltevés alapján nekivágni az útnak.”

Ugye mekkora bátorság kell ahhoz, hogy minden józan paraszti észérvet elutasítva, elinduljunk a semmibe? Elképesztő bátorság és hit…

De úgy néz ki, ezt az idézetet is dobhatjuk ki a kukába, mivel egyre több kutató szerint, minden jel arra mutat, Kolumbusz nagyon jól tudta hová megy. Korát meghazudtoló, pontos térképpel rendelkezett már az indulás előtt, 1492-es partraszállása pedig hőstett helyett inkább egy rémálom kezdete volt, mivel a „felfedezők” több százmillió őslakost gyilkoltak le néhány éven belül.

Attól, hogy Gagarin nem járt az űrben, vagy hogy Kolumbusz nem felfedezőként vett részt a buliban annak idején, nem sok hatással van az életünkre. Emiatt nem fog hamarabb lemerülni az iPhone-od a zsebedben, és jövőre nem lesz emiatt kevesebb termés az almafákon. Nem ez a probléma.

A hazugság, a félrevezetés és a ködösítés mindig is végig kísérte az emberiség történelmét, sőt napjainkban éli igazi fénykorát. Akik gyakran alkalmazzák a hazugságot a győzelemre jutás érdekében, mára rendkívül jól tudják, az emberek résen vannak és ezért igen kifinomult eszközöket kell alkalmazniuk.

A probléma az, hogy mire felnövünk, olyan elmevírusokat szaporítanak el a fejünkben, amelyek eltávolítása nélkül a büdös életbe nem tudjuk azt az életet élni, amiért érdemes volt ide leszületnünk.

A Kvantum Klub rendszeres találkozóin az egyik leggyakoribb téma: miért tesszük azt, amit teszünk, miért nem tesszük meg azt, amiről tudjuk, hogy meg kellene tennünk, és hogyan érhetjük el, hogy azt tegyük, amit tenni szeretnénk.

A témához egy kis adalék:

Amit tudni kell a Kvantum Klub találkozókról:

Teljesen ingyenes a részvétel. Még a parkolás is 🙂 (TEK, NBH, KGB, CIA és Moszad ügynököknek is ingyenes a részvétel. Bár ők, repi baseball sapkát hozhatnak magukkal hozzájárulásként. 😀 )

Szívesen várunk, ha van a témáról véleményed, viszont a következőket kérlek vedd figyelembe:

A Kvantum Klub értelmes emberek találkozóhelye. Csak akkor gyere, ha a tudatossági szintedet legalább a PÁRTATLANSÁG ÁLLAPOTÁIG feltudtad tornászni. Fröcsögésre, szélsőséges megnyilvánulásokra nem vagyunk kíváncsiak. Arra ott van a kocsma, és egyébként is a tévében esténként klassz filmek mennek, nézd inkább azt!)

Ha jössz, mindenképp küldj egy e-mailt, hogy tudjuk mekkora lesz a létszám, és akkor küldjük a pontos címet. (Nem szeretnék még egyszer olyan kínos helyzetbe kerülni, ahogy az autószervizes cégünkkel Andris kollégám miatt: Pánikot okoztunk egész Európában bakker.)

Ha tudsz valakit, akinek érdekesek lehetnek ezek az infók, kérlek küldd tovább ezt a hírlevelet, és mondd meg neki, hogy iratkozzon fel a www.kvantumklub.hu oldalon hírlevelekre! Vagy itt!

Sok SZERetettel,
Tarnóczy Vilmos

ui.: egy kis érzelmi adalék. Ezt a számot hallgattam éjjel végtelenítve, amikor írtam a hírlevelet: Now we are free. (Tudod, amikor Maximus haldoklott, és felszabadultan már csak azt várta, hogy a lemészárolt feleségével és kisfiával találkozhasson. Na, de nem akarok elmevírust ültetni a fejedbe 🙂 ) Csak tetszik a szám. Teljesen azt éreztem, hogy nyitva volt a szívcsakrám. Az ezospirit emberek legalábbis valahogy így hívják ezt az állapotot 😀 )

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Van véleményed? Szólj hozzá Te is!