Írta: Tarnóczy Vilmos

Egyik klubtalálkozónkon arról beszélgettünk, hogyan lehet pénzt csinálni ebben a furcsa, önmagából kifordult világban úgy, hogy az összeegyeztethető legyen a magasabb tudatossággal, és az emberhez méltó, fenntartható élet alapelveivel. (Ezek a találkozók arra jók, hogy rájöjjek, sok ember előtt nem egyszerű megfogalmazni azt, amit előre eltervez az ember, no meg arra, hogy sosem véletlen, hogy kik gyűlnek össze egy helyen, egy időben. A következő találkozókra javaslom, aki tud jönni, hozzon magával legalább 20 névjegykártyát, mert tuti, hogy van ott valaki, aki miatt már érdemes volt eljönnie. Azt, hogy nincsenek véletlenek, mindig csak akkor tudja meg az ember, amikor épp eme természeti törvény áramlatába kerül. Viszont, hogy mitől és hogyan működik pontosan? Hát, azt a fene sem tudja 😀 )

Már a találkozó meghívójának kiküldésekor is érdekes tapasztalatok voltak. Még soha ennyien nem iratkoztak le a hírleveleimről, mint most, és érdekes módon még soha ennyien nem iratkoztak fel, újak. A pénz már csak ilyen. Sok ember rühelli még a vele kapcsolatos gondolatokat is (főleg, ha megfelelő minőségű és hatékonyságú elmevírust sikerült korábban elültetni az agyukban ), de még többen vannak, akik folyamatosan ácsingóznak, hogy megtudjanak róla mindent, hogyan lehetne belőle többet teremteni. Meg kell mondjam, én is közéjük tartozok.

Szerencsére, ahhoz, hogy az ember boldog, kiteljesedett, szabad életet élhessen, egyáltalán nem kell érteni a pénzkereséshez. A youtube mára tele van rengeteg magyar nyelvű videóval, értelmes, klassz emberek tapasztalataival, hogyan lehet hátat fordítani a jelenlegi idióta értékekre épülő civilizációnak, és felépíteni viszonylag egyszerűen, jól működő, értelmes közösségeket, és a sárga csekkektől mentes életet.

Ez a bejegyzés inkább azoknak szól, akik még nem tudták vagy nem is akarják meghozni a döntést, hogy hátat fordítsanak a civilizációnak, akik jelenleg is azon agyalnak, hogyan tudnák az általuk előállított értéket pénzre konvertálni, illetve azoknak, akik még hisznek egy jobb világ felépítésének a lehetőségében és szükségességében.

Azt hiszem, manapság, amikor gyakran fordul elő, hogy különböző kormányok a saját országuk bukására spekulálnak a tőzsdén, mert az hozza a legnagyobb lóvét, különösen jól kell tudni meghatározni a saját életünkben, hogy mit tekintünk értéknek és mit nem.

Ha jobban körülnézünk a világban, nem nehéz levágni a nagy összképből, hogy a világon létrehozott anyagi javak, vagy csúnya nevén a GDP 99%-ának előállításához azok az ismeretek, amiket az iskolákban magunkba szívtunk, pusztán arra elegendő a nagy többség számára, hogy kiszolgáló személyzetként, rabszolgaként, happy end nélkül asszisztáljon egy életen át a nagy színdarabhoz. (Tisztelet az igen ritka kivételeknek! Szerencsére egyre több oktatási intézmény kezdi megteremteni a lehetőségét egy sokkal klasszabb világnak.)

De térjünk egy kicsit gyakorlatiasabb vizekre!

Vajon mi a különbség a képen látható két szerkentyű között?

A baloldali egy szuper kis telefon, amivel lehetőségünk van a barátunkkal beszélgetni, legyen akár épp a világ túloldalán, tök szép fényképeket és videofelvételeket készít, míg a jobb oldali kütyü egy régi fényképezőgép, ami ráadásul nem is működik. A baloldali készüléket 70 Ft-ért vágja utánad a Vodafone, ha lepacsizol velük, a jobb oldali fényképezőgép meg 650 millió Ft-os áron kelt el nemrégiben.

Mi a különbség a két cucc között?

Nos, a különbség mindössze két dolog:

a FEELING és egy TÖRTÉNET!

A mobiltelcsiket milliószámra sz@rják ki magukból a gyárak, így nincs bennük semmi különleges, a jobb oldali ős LEICA fényképezőgép pedig egyike az első 25 db-nak, amit valamikor legyártottak. És az ehhez a történethez kapcsolódó feeling elegendő volt az újdonsült gazdájának, hogy Forintban számolva, fél milliárdnál is több pénzt adjon érte. És az, hogy képes volt ezért a gépért egyszer ennyi pénzt leperkálni valaki, önmagában megint növelte a cucc értékét… Hülye egy világ van, nem? 😀 Próbálj csak valami hasznosat csinálni: étel, cipő, ruha… Még az önköltségi áráért is szívja a fogát a legtöbb ember, és egy rohadt kapzsi szemétládának néz, ha netán még a családodat is elakarod vinni nyaralni a bevételeidből 🙂

Azt hiszem, ebből a példából jól látszik, hogy a pénznek bizonyos körülmények között az ég világon semmi értéke, bizonyos körülmények között pedig, hatalmas értéke van. És mielőtt valaki azt mondaná, hogy az emberek csak az idióta dolgokért adnak ki sok pénzt, itt egy cáfolat a következő kép alján:

A képen, felül, épp a legújabb iphone5-ért állnak sorban az emberek. Tudom, sokan tartják agyhalottnak azokat, akik képesek egy nappal korábban lesátorozni a bolt elé, hogy egy rohadt drága, ócska telefonhoz a többiek előtt jussanak hozzá, én viszont azt vettem észre, hogy azok az emberek képesek bármire is hatni a világban, akik képesek az álmaikért ilyesmire is. 🙂 A többiek pedig kizárólag filozofálgatni tudnak arról, hogy mit és hogyan kéne csinálni, de csinálni soha nem csinálnak semmit. A legtöbbjük élete főként mások fikázásából áll. (Bocs, ha sarkos voltam, tudom, hogy szofisztikáltabb ennél a helyzet, de 200-as tudatossági szint alatti emberekre csak ellentétpárokkal lehet hatni, felesleges szofisztikálni 😀 A 200 felettiek meg nem akadnak ki azon, ha nem minden mondat kalibrál 600 fölé :D.)

Viszont az alsó kép, azt hiszem minden jóérzésű emberből örömet vált ki. Színházjegyért állnak sorban az emberek. Kultúráért!!! (És most ne menjünk bele, kinek mi a kultúra.) A történet lényege, ami a sorállást kiváltotta, hogy a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója, Alföldi Robert (a vele kapcsolatos megjegyzéseket is a blikk.hu-n várják, ide ne írjátok be, mert törlöm) már csak néhány hónapig tölti be az állását az intézménynél. Ha valaki látni szeretné még azt, ami rajta keresztül valósult ott meg, nos annak sorba kell állnia.

Vajon mi határozza meg azt, hogy mekkora értéke van a dolgoknak? Azt hiszem ezt a legfontosabb tudni, mielőtt értékteremtésbe kezdene az ember. Már csak azért is, hogy ne kelljen üres köröket és délibábokat kergetnie egy életen át.

“A dolgok értéke, az akarásuk mértéke.”

Ezt a megállapítást az az ember mondta nekem néhány nappal ezelőtt, aki azt hiszem egyike a jelenleg is a Földgolyón praktizáló, legszebb bronzszobrokat készítő művészeknek. Érdemes megnézni néhány alkotását, számomra egyik másik úgy hat, mint valami dimenziókapu egy másik világra>>>

Ő mesélte, amikor elkészül egy szobor 12 db-os sorozata, az első példányok ára majdhogynem a kinai fröccsöntödékből milliószámra kiszórt műanyag Buddha szobrokkal tudnak csak versenyezni, az utolsó darabok viszont már több tízmilliót is érhetnek. Sőt, Gregornak van olyan szobra, amire hiába tesz vételi ajánlatot bárki is, a tulajdonosaik egyszerűen nem hajlandóak megválni tőle. A műanyag Buddha szobra iránt azt hiszem senkinek nincs ilyen kötődése :D. Pusztán ennyi a különbség, ha valaki művész vagy csak egy sokszorosító kisiparos. A jó hír viszont, hogy az élet valamelyik területén, mindannyian művészek vagyunk. (Tudom, van aki csak elrettentő példának jó, de az az igazság, még abból is meg lehet élni. De azt most hagyjuk :D)

Feeling, Történet, Legenda…

Ott van a mannaszappan, a szappan tündér történetével>>>. Milliárdos cég lettek. Több rajongójuk van a facebookon, mint sok nagy tömegmédiumnak. Pedig nem kevés és nem kis cégekkel van telítve a szappan biznisz.

Vagy menj be a gyógyszertárba és kérj C vitamint! Van 18 féle C vitamin csipkebogyóval, de a legjobban most a JÓ KÖZÉRZET VITAMIN fogy (a szóösszetétel végén bekarikázott R betű). Miért? Mert az emberek jó közérzetet akarnak. Vajon mi van a JÓ KÖZÉRZET VITAMINBAN??? C vitamin csipkebogyóval? 😀

Egy olyan világban, amiben a feelingnek és a történeteknek olyan elképesztő ereje és hatalma van, ami felül ír mindent, amit általánosságban véve józan észnek, értelmesnek és normálisnak vélünk, azt hiszem súlyos HIBA erről tudomást sem venni. Sőt, aki most amiatt nem tud egyről a kettőre jutni, mert a magasabb tudatossági szempontok azonnal megbénítják a cselekvésben, mert minden lehetséges üzleti vállalkozásnak azonnal meglátja a fonákját és a világra gyakorolt negatív visszahatását, azt hiszem ennek az ismeretnek az elmélyítése az egyetlen lehetőség, hogy a kreativitás “tömegesen” törhessen utat magának.

Az Apple cégnél (állítólag) létezik olyan osztály, ahol evangélista titulussal dolgoznak az új termékek hírnökei. Jó nem? Gipsz Jakab humánerőforrás manager, Szabó Géza IT részlegvezető, Kovács Béla evangélista. Ez áll a névjegy alján. 🙂

Az evangélista a jó hírek hozója. Arról prédikálnak a népnek, milyen jó dolgok történnek majd a világban. Persze ők nem a vakok meggyógyításán dolgoznak, vagy a világbékén, egyszerűen csak azon, hogy miért érezd majd cool dolognak ipoddal a nyakadban rohangálni.

Nincs ebben semmi ördöngösség (talán csak az, hogy valóban működik). Elismétlik néhány reklámban, hogy milyen érzés apple cuccokat birtokolni, a nép pedig birtokolni akarja.

A történetek és a feeling erejével önbeteljesítő jóslatot csinálnak abból, amit előre elterveznek.

Ha jobban elmélyedünk magunkban, hamar felismerhetjük, hogy egész életünk nem más, mint a világ felé kisugárzott kommunikációnk és a mögötte lévő szándék erejével és irányával arányosan megvalósuló önbeteljesítő jóslat.
(Húú, lehet, hogy ezt a mondatot valamikor majd kijavítom, most így az éjszaka közepén, én személy szerint értem, hogy mit akarok vele mondani :D)
Szóval, jelenleg az vagy és olyan életed van, amit korábban kikommunikáltál magadból a világnak. És nincs ebben semmiféle misztikum. Ez a dolog még akkor is így működne (sőt, még ígyebb 😀 )ha a világ valóban csak annyi lenne, amennyit a két szemünkkel meg a többi csenevész érzékszervünkkel felfoghatunk belőle.

Szóval, ha ebben a leharcolt világban nem akarsz beilleszkedni a rendszer hazugságaiba, és szeretnél a morzsákon felül is egy kis pluszhoz jutni, azt hiszem, valahogyan be kell dolgoznod magad az evangélista iparba. Ha ezt nem teszed, szinte biztos, hogy a jelenlegi bizniszelési alapelvek vagy kicsinálnak teljesen, vagy letérítenek a magasabb tudatosságról.

Szokták mondani:

Ha egy becsületes ember rájön, hogy tévedett, vagy megszűnik hibázni, vagy megszűnik becsületesnek maradni.

Az pedig rohadt dolog, amikor az ember akkor kerül ehhez a válaszúthoz, amikor már valami elkezd jól muzsikálni az életében.

Rövidesen megpróbálok az “evangelizálásról”, hírvivősdiről is összeállítani valami anyagot, mert elképesztő kitörési lehetőséget látok benne azoknak, akik eddig nem tudták milyen úton próbálkozzanak, és pontosan tudom, hogy ez a dolog simán tud működni bárkinek. Nem kell olyan szintű jellem-és személyiségfejlődésen keresztül menni, amilyenen a legtöbb ember soha életében nem szokott. Valamiben kell fejlődni, de egyáltalán nem vállalhatatlan mértékben. 🙂

Az az igazság, a dolgok sokkal egyszerűbben működnek, mint gondoltuk volna, viszont ezt a legtöbbször csak azután értjük meg, miután már a bonyolítás minden lehetséges verzióját elsajátítottuk 🙂 Minden működő dolog receptje, mindig ott van az orrunk előtt, csak fel kell ismerni.

Azt mondják az okosok, csak kétfajta ember nem viszi soha semmire az életében. Az egyik, aki nem teszi meg azt, amit elvárnak tőle, a másik pedig, aki csak annyit tesz meg, amennyit elvárnak tőle. Mindenki más előtt fényes jövő áll.
(Szerintem van egy harmadik típus is, aki lenyírja havonta tízszer a füvet, naponta nyolcvanszor mosogat el, egy csomó energiát fektet a dolgokba, mégis úgy érzi, hogy a világ ezt nem díjazza. Valószínűleg velük az a probléma, olyasmi szolgálatot végeznek, amire még Istennek sincs szüksége, nem hogy egy másik embernek. Bár, pontosan tudom, minden tökéletesítés, amit elvégzünk a saját életünkben, az hatással van a világra, nos úgy néz ki, hogy az ilyenfajta tökéletesítésnek csak ennyi az értéke 🙂 Szóval, a befektetett energia iránya nagyon számít.)

Az érték teremtés mindig is arról szólt, hogy különféle értékek cserélnek gazdát. A pénzkeresésnek nagyon egyszerű receptje van.

1. Kutass magadban, hogy rájöjj: KI VAGY? Mi az, ami lázba hoz? Mi az, amitől “LELKES” leszel, tehát nem maradsz LÉLEK NÉLKÜLI!!! Az Élet egyik nagy rejtélye, hogy a legtöbb embernek sokszor a világ túloldalára is át kell utaznia és sokszor az egész életét is le kell élnie azért, hogy megtudja, amit keresett, mindig is ott volt az orra előtt. Mekkora kicseszés, nem? 🙂 Talán nem véletlen, hogy a lélek oda születik, ahová születik. 🙂 Tehát, ne arra ügyelj, hogy lelkes legyél, hanem találd meg azt a dolgot (magadban is), amitől LELKES leszel! Az egyiknek energia kell a fenntartásához, a másik energiát termel 🙂 Amíg nem tudod, ki vagy és miért vagy itt, addig egyszerűen csak fél életet élsz. Félig éled az életed. Félig szeretheted csak magadat, félig a feleségedet, férjedet, de még a gyerekeidet is csak félgőzzel tudod szeretni.

2. Ha már tudod ki vagy, kezdj bele BÁRMIBE, és adj többet, mint amiért megfizetnek!!!
Döntsd el, hogy:
– Te vagy a fodrászlány, aki mindig fülig érő mosolyával bearanyozza azoknak az életét, akik a közelébe kerülnek,
– Te vagy a helyi pék, aki szabadidejében előadásokat tart hogyan kell nulla rezsijű, csinos kis földházakat építeni olcsón,
– Te vagy a kamionsofőr, aki cukorbetegeknek próbálja egy blogban összeszedni, hogyan tudnának visszatérni az egészség útjára,
– Te vagy az autószervizes faszi, aki a magasabb tudatosságot próbálja népszerűsíteni (ja, ezt inkább hagyjuk, ez én vagyok :D),

vagy pedig Te vagy a helyi pék, a fodrászlány, akinek kiváló a portékája, csúcsszuper a szolgáltatása, de az üzletének az ajtajára ki van írva, hogy: “Ügynökök kíméljenek!” vagy “Nem tudunk pénzt váltani a parkoláshoz!” és ezután csodálkozik, hogy döglődik a biznisze.
Ha ilyesmi van kiírva az ajtódra, annak az egyetlen oka, hogy még fogalmad sincs (többnyire azért, mert még nem tapasztaltad), hogy még annak is szent jelentősége van, ha egy filctoll ügynök megjelenik az életedben, a világ pedig úgy van összerakva, ha Te egyszer önzetlenül segítesz egy parkolni vágyón, aki nem vesz semmit a portékádból, ez a cselekedeted feljegyzésre kerül, és valamikor majd meghálálódik (ellentétben a havi tízszeri fűnyírással :D)

3. Ha már tudod, hogy mi az IGÉD, kezdd el szórni! Ha már tudod, hogy mi az, amit szeretnél látni a világban, mi a Te önbeteljesítő jóslatod, kezdd el kommunikálni! Amikor a történetek ereje által mozgásba és lendületbe hozod magad, valami elképesztő erővel kezded bevonzani majd az életedbe azokat az embereket, eseményeket és helyzeteket amikre és akikre mindig is vártál. Rövid időn belül annyi új lehetőség fog körül venni, amiből még választani is nehéz lesz.

4. NE ÍTÉLKEZZ mások felett és LEGYÉL GOLYÓÁLLÓ!!! (sajnos nem találom az erről szóló Hawkinsos videót, ha valaki megtalálja, belinkelhetné)
Fogadd el, hogy sokszor fogsz olyan méltatlan helyzetbe kerülni, amikor nem is érted majd, hogy miért, mégis a Te arcodon fog égni a bőr. Ha nem arra mész, mint a többiek, egyre több fikázást fogsz kapni másoktól. Pillanatnyilag ez is a világ működésének a része, az új paradigmában majd gyártunk erre is más önbeteljesítő jóslatot 🙂

5. Légy nyitott a világra, de tudd, csak úgy tudsz feljutni a hegyre, ha valamelyik ösvény mellett elköteleződsz.

Szóval, a lényeg: Csinálj az álmaidból önbeteljesítő jóslatot! (Vagy ne csinálj, akkor is azt csinálod! :D)

Az én pillanatnyi önbeteljesítő jóslatom, amit a világ felé kommunikálok: “Na, itt van egy kezdő…Egy outsider… Aki néhány éve még csak racsnis kulccsal a kezében, a szerelőakna aljából látta a világot, most meg eladási rekordokat döntöget a könyvével. A történetek erején keresztül próbálom megtalálni – ahogy a Lélek cafés Annamari>>> fogalmazott nemrégiben – a nagy tételben előállítható CUKORKÁT, amibe úgy lehet bele csomagolni a gyógyszert, hogy azt utána a beteg ne köpje ki.

 Még úgy is, hogy időnként azért kapom a negatív kritikákat. A durvábbakat, amiket általában olyanok írnak, akik nem is olvasták a könyvet, külön mappába gyűjtöm, mert az olvasgatásuk a legjobb gyakorlópálya ahhoz, hogy a 4. pontban felvázolt hozzáállást a legjobban elsajátíthassam, de vannak aranyosak is. Egy tegnapi:

öreg, mielőtt megírsz egy blogbejegyzést, tanuld már meg hogyan kell helyesen írni az igekötős igéket!

Az igazság az, hogy pillanatnyilag az sem jut eszembe, hogy mi az az igekötő (bár mindjárt rákukkantok a wikipédián) , sőt van, hogy többes számban kezdem a mondatot, és egyes számban fejezem be, dolgokról beszélek, akikről élőlényként írok, élőlényekről beszélek, amiket dolgoknak titulálok. Próbálok fejlődni, de ilyen apróságok senkit ne tartsanak vissza, hogy elkezdjen kommunikálni a világgal 😀 AZ AKI VAGY, MINDENEN ÁTSÜT! Még az ügyifogyiság fátylán keresztül is. És bizonyos embereknek lehetsz akárki, tudhatsz bármit, egy ostoba barom maradsz. Ezt dobta a sors, ilyenek vagyunk mi emberek 😀

A könyv egyébként az egyik legjobb eszköz, amivel egy bizonyos szándékmezőt még pénzre lehet konvertálni. Sőt, akkor hat a legjobban, és képes kiválasztani azokat, akiknek a legnagyobb szüksége van rá, ha pénzre konvertálod (majd erről is írok néhány gondolatot, hogy miért). És még kiválóbb eszköz ahhoz, hogy megágyazzunk egy lehetséges sokkal nagyobb szándékmezőnek, ami még csak épp elkezdett növekedni az emberben. Ráadásul egy könyv a lehetséges értékéhez, az általa indukálható hatáshoz képest olyan nevetséges összegbe kerül, hogy egyszerűen képtelenség fáklyavivőből, vagy a hasznos információk terjesztőjéből átváltani a tudatlanság vámszedőinek táborába. Ha egy könyv nem tetszik valakinek, egyszerűen csak átkerül a “na ez is elajándékozható” kommersz borok és pezsgők polcára. Slussz-passz.

Steve Jobsról mondták, ha belépett mondjuk egy újság szerkesztőségébe, valamiféle valóságtorzító mező vette őt körül. Ha valaki addig magasról letojta az ipadokat, vagy az iphone-t, elég volt 5 percet Jobs társaságában lennie, hogy ezek a cuccok legyenek a legáhítottabb dolgok utána az illető életében.

Valóságtorzító mező… Jól hangzik, nem? 🙂 A lelkes emberek már csak ilyenek. Lélekkel rendelkeznek, ezért nagyban torzítják azoknak az embereknek az érzékelését, akik lelküket elfojtva kénytelenek élni pillanatnyilag.

Vigyázat! Valóságmezőt torzító reklám következik!

Ha jobban körülnézünk a világban, észre fogjuk venni, hogy minden jó és előrevivő kezdeményezés azért hal el, vagy lesz csak egy rövid, semmitmondó hír(ecske) a médiában, mert nincs mögötte pénz. Megfelelő mennyiségű pénz! (Tudom, sokan csóválják most a buksijukat, és ráncolják össze a homlokukat, hogy ugyan már a jó dolgokhoz nincs szükség pénzre. Arra kérem őket, linkeljenek be ide valamit, ami megnőtt nagyra, jó hatással van valamire, és nincs mögötte pénz! Na, nem azért, mert nem hiszek az ilyesmiben, csak én is reklámozni szeretném 😀 )

Azt vettem észre, hogy egyre többen vannak az ismeretségi körömben, akik úgy érzik, hogy soha többet be nem teszik a lábukat egy szavazófülkébe, viszont nagyon is felelősen, a szívükön viselik az ország-világ-ember-jövő-természet meg még egy csomó területen a közös ügyeket. Nincs baj a választópolgárokkal se, de egy idő után szinte minden ember eljut abba a stációba, hogy feltegye a kérdést:

Ki a bolond? Az aki üzemelteti a bolondok házát, vagy az aki eljár oda játszani?

Biztos vagyok benne, az egyetlen lehetőség egy klasszabb világ felépítésének, ha ellessük a dolgok működésének fortélyát azoktól akik jól működtetik azokat. Utána pedig alkalmazzuk a saját életünkben. Mert tudhatunk mindent a magasabb tudatosságról, érezhetjük testünkben-lelkünkben, de ha mindez a tudás és feeling csak ahhoz elegendő, hogy egyúttal le is blokkoljuk magunkat a jelenlegi anyagi világban, azt hiszem, akkor jogosan várja a legtöbb ilyen ember a kicsekkolást a Föld nevű bolygóról…

Egy alacsony tudatossági szintre kényszerített társadalomban elég, ha mindenki csak a saját céljaiért küzd, tudomást sem véve a többiekről, és már ez elegendő ahhoz, hogy a világ szétrohadjon.

De érdekes módon egy magasabb tudatosságra emelkedett társadalomban szintén elég ha mindenki csak a saját céljaiért küzd, és a világon mégis minden virágba borul.

Egy ilyen világ csak akkor tud felépülni (nem mondom, hogy a semmiből, mert már most is rengetegen dolgoznak ezen hatékonyan), ha

kiegyenesítjük a minket körülölelő, valóságot eltorzító mezőt, és elindulunk a felemelkedés útján.

Én, személy szerint azért írtam meg a Szökés az elme börtönéből című könyvet, hogy hozzájárulhassak ehhez a felemelkedéshez, és minél több olyan embert ismerhessek meg, akikkel lehet egy ilyen világ építésén dolgozni. És meg kell mondjam a könyv megjelenése óta, nagyon klassz tapasztalatokkal gazdagodtam és elképesztő emberekkel ismerkedhettem meg. (Nem beszélve a könyv bevételeiről. Halljátok írógéniuszok, akik a szavaitokkal varázsolni tudtok, emberekre hatni és gyógyítani, ehelyett most a mekiben nyomjátok az ipart???!!!)

Ha nem ismered még a könyvet, kérlek olvass bele>>>

De, legalább azt fusd át, miket írtak róla, akik már olvasták! Azoknak tényleg valóságtorzító hatása van, viszont nagyon hízik tőle a májam :D:D

Szökés az elme börtönéből >>>

Ha van véleményed a témáról, kérlek szólj hozzá alul!
Akkor is ha egyetértesz, akkor is ha bullshitnek tartod az egészet.
(A fikázó megjegyzéseket csak akkor nem töröljük, ha nem csap át személyeskedésbe. Ne kelljen egyetlen édesanyának sem csuklania)

Ha tudsz valakit, akinek érdekesek lehetnek azok a dolgok, amikről filozofálgatni szoktam a bejegyzésekben, kérlek küldd tovább az oldal linkjét, és mondd meg neki, hogy iratkozzon fel a www.kvantumklub.hu oldalon hírlevelekre! Vagy itt!

Ha pedig azt érzed, hogy neked is ki kell venned a részed abban, hogy új történetek által újítsunk a világon, csatlakozz az íróklubhoz>>>

Sok SZERetettel,
Tarnóczy Vilmos

37 korábbi hozzászólás (kvantum klubról)
 Ancsa Mogyi ·TEGYE
Kedves Vilmos!
Végre egy ember, aki össze tudja szedni és átadni úgy az információkat -amiket részben egyébként lehet, hogy valahol tudtunk is, csak nem TUDATOSAN- hogy az ütős legyen. Gratulálok a könyvedhez! Szívből köszönöm. Amióta elolvastam többször is úgy köszöntem el egy-egy “világmegváltó” beszélgetés után, hogy olvassa el a könyved, mert abban benne van érthetően mindaz, amit órák alatt sem tudnék hatásosan elmondani neki:-)
Már eleve két példányt rendeltem, hogy kölcsönadhassam többfelé, de úgy tűnik kevés lesz :))
Üdv: Ani
Mégsem tetszik · Válasz · 1 · 2013. február 23. 11:57

Lajos Szárnyasi ·Krúdy Gyula Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola

Nagyon köszönöm az eddigi munkásságot,írásokat, nagyon sok gondolatot segít a helyére tenni!Tisztelettel:Szárnyasi Lajos.

Süle Zoltánné Vali ·Tapolca

Nagyon köszönöm Neked ezt a sok tanulságos gondolatot sok segítséget nyújt és nagyon tanulságos. Köszönöm!!

Tarnóczy Vilmos ·VILKO

ilyen hosszú bejegyzés, és ennyien eljutottatok a végéig. köszi szépen 🙂

Gerleiné Varga Zsuzsa ·SZÁLLÁSADÓ, Bodzás Vendégház Ganna Veszprém megye

Hát persze, hogy végigolvastuk, hisz minden sora egy segítő kézfogás, egy mosoly a sötétben, és én személy szerint a humort, ami nem gagyi, mindig imádom:))

Benya Istvánné

Hát ez tetszett. NNa jó beleolvasok a könyvbe is:)

András Vágó

Szeretném megvenni a könyved, (egyenlőre nincs annyi pénzem) mert egyedi és kimondottan jó szemmel látod a világot!
Élettapasztalattal olvasva bólogatok,mert rámutatsz olyan dolgokra amit megéltem,amit tapasztal(tam)ok,a magam módján véleményez(tem)ek is,de nem ennyire érthető rávilágítással.
Sajnos rengeteg ember elkallódik és élete végéig leragad a “racsnis kulcsnál”,pedig többre hivatott. Sokan a semmiből is profitálnak,másoknak a jó dolgaikkal is meg kell küzdeni. Az átlag ember,mint “vevő”,könnyen befolyásolható, manipulálható és a legtöbb esetben a bóvlira bukik. Lásd a celebjeink zömé

Pintér Éva ·Itt dolgozik: University of Szeged

Nagyon örülök ennek az írásnak! Köszönöm

Alexandru Szentgyorgyi

Mikor lehet erdelyben is megvasarolni a konyved???

Kata Bán ·Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola

“egy magasabb tudatosságra emelkedett társadalomban szintén elég ha mindenki csak a saját céljaiért küzd, és a világon mégis minden virágba borul.”
Lelkesedés=boldogság!
Ezt vettem le az írásodból, és egyetértek vele. Ha megtaláljuk azt a valamit az életünkben, ami miatt egyfolytában lelkesek vagyunk, megváltozik az életünk, minden sokkal szebb és jobb lesz, hirtelen kitárulnak az ajtók, eltűnnek a falak…
Milyen érdekes. Lehet, hogy csak körülöttem változtak meg a dolgok, amióta megtaláltam azt a valamit, ami ennyire lelkessé tett, de úgy látom, mintha az egész világ kezdeni változni. Méghozzá jó irányba! Szerintem az a bizonyos magasabb tudatosságra emelkedett társadalom már most is az orrunk előtt van. Ott van mindenkiben, csak le kell porolni azt a sok szemetet róla, ami néhány ember érdekei miatt ránk ragadt.
Mindent bele Vilmos! Veled vagyunk nagyon sokan! A magunk módján talán még segítünk is ebben neked:)

Ribárszki Anna ·Itt dolgozik: Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskola

Hm… megértettem a még számodra is faramucinak tűnő mondatot. (Vállon is veregettem magam. 🙂 ) Pedig “csak” összefoglaltad a lényeget. De ha még abból a mondatból is ki akarnák emelni a leglényegesebbet, az a SZÁNDÉK. Hisz elmondhatja két különböző ember ugyanazt a mondatfolyamot, ha az egyik mögött nincs ott a szándék, nem is lesz eredménye. És ez a szándék az, amit tanulgat az ember mindenféle könyvekből, és próbálja csinálni, de sokáig nem megy. Aztán egyszer csak valamitől “bekattan” a dolog, áttevődik a vágy szintjéről a hit szintjére, s máris minden működik. Na, ezt fejthetné meg valaki, hogy hogyan működik ez az átkattanás, és hogyan lehetne ezt megtanítani az embereknek. Persze csak azoknak, akik meg akarják tanulni.
A fogalmazást kritizálóknak: Semmi baj nincs ezzel a fogalmazással kedves kritizálók, csupán annyit kell észrevenni, hogy Vili a legszélesebb körnek kommunikál, s akkor nyilván úgy kell ezt csinálni, hogy értsék is. 🙂

Csontika Orsi ·Asszisztens, Devizajog Iroda

Szia Villmos! Teszek, eszek..azaz teszem, eszem… Csak ennyi volt amondanivaloja annak, aki ezt csunyan mondta meg neked.Szerintem szívböl beszelsz (en is irok, es amikor megered az ember szive a papiron, bizony akadnak hibak-nalam is… vigaszul: Karinthynak pocsek volt a helyesirasa, Kosztolanyi meg a felesege nem gyözte lektoralni 😀 Csökkent az ertekeböl? Azert atolvasva javitgasd magad, mert tenyleg esetekben nemes ügyed fenyet rontjak ezek az aprosagok (fogjuk meg a szkeptikus, kritikus embereket is, nem?) Ugy ertem: ha magamnak irok hibazhatok, de ha pubblikalok, sajnos-ha mas nem, külsö segitseggel at kell neznem a helyesirasi es stilisztikai hibakat is 🙁 De nekem atsüt meg igy is, amiröl beszelsz. Csak igy tovabb. (Külföldrölirok, itt nincs ekezet 🙂 Üdvözlet neked!

Elisabeth Jenei ·Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola

Egy gyerekkori baratomtol kaptam meg a konyvet. A humorod, az ironiad, a bennerejlo absolute igazsagokkal es a sok bullshit-el egyutt nem csak szorakoztato, hanem felemelo erzest ad. Es ha ennyit nyujtana is csak, akkor mar megerte elolvasni. Ennel viszont sokkal tobbet adott , hiszen ittvagyunk. Ket kerdesem lenne; az egyik, hogy mit jelent a “D” egy-egy gondolat vegen? A masik, hogy nem tudnal szervezni internetes talalkozokat. Nagyon szeretnek resztvenni ilyen” online”talakozasokon.a “sok jo ember” collective ” positive gondolataibol szeretnek meriteni en is.

Kerekes Edit ·Zilah, Salaj, Romania

Nagyon jó! Örülök, hogy elolvastam!

Dósa Judit ·Újságíró, Frappa Magazin

Hát, jó páran – egy újabb, aki eljutott a végéig 😉
Csak így tovább!

Clara Kerekes ·

Én is eljutottam a végéig… Évek óta figyeljük azt az utat, amin elindultál. ID16134. Már akkor regiztünk a kezdeményezéseddel elindult dologban, mert első blikkre azt mondtuk, ebből a srácból még bármi lehet… és nemzetközi szinten mondtuk ezt. Most pedig gratulálok! Figyelemmel kísérjük a munkád és egyre gyakrabban tudunk rád támaszkodni, mint “ősforrásra”. Kerekes Klári

Flámis Tibor ·

Nagyon jó cikk volt gratulálok. Élveztem minden sorát és egyetértek. Sajnos a könyvet nem tudom megvenni egyelőre remélhetőleg a közel jövőben lesz rá lehetőségem.

Balage Haraszthy

Köszönöm gondolataim általad történő papirra vetését! 🙂

Zsuzsanna Wimmer ·

Kedves Vili!

Tetszett a fejtegetésed, különösen a lelkesítő dolgokról (pl. megengedik nekem, hogy lelkesen és lelkiismeretesen ellássam közalkalmazottként a fejlesztőpedagógusi állásomat és lelkesítsek minden felet (szülő, gyerek, kolléga, főnök, hogy a gyerek megjavul, csak adják hozzám, csak éppen én fogyok ki néha a lelkesedésből a nagy osztogatás közben. és az valahogy a közalkalmazotti létben-státuszban nem pótlódik…viszont esetleg számon kérik rajtam, hogy miért nincs, ha nincs, miért nem gondoskodtam a pótlásáról? A BHRG-s mozgásterápiás tevékenység-lehetőség viszont csak úgy önti belém a lelkesedést, az erőt, a hitet, háromszor annyit és háromszor olyan keményen tudok ott dolgozni, és nap, mint nap tapasztalom azt, hogy már megint értéket hoztam létre kínáltam meg vele egy családot, gyereket, már megint az értékteremtésben együttműködhettem családokkal, gyerekekkel! Szóval egy újabb megerősítés az írásod, hogy szeptembertől hagyjam a fenébe a közalkalmazotti létet! Amúgy pedig a dolgok akarásának mértékéről: valóban így van, és mindent elkövetek/elkövetünk a BHRG-sekkel, hogy a BHRG-t minél többen és jobban akarják! Ha pedig így van, és ezerrel hiszek abban, amit csinálok, és így is adom elő a családoknak, akkor miért félnék attól, hogy a BHRG is eltűnhet a süllyesztőben, mint annyi más nagyszerűség? Márpedig ezerrel hoiszek ebben, mutatja az is, hogy nyakra-főre tűnnek föl a nevtan-ban is az újabb családok, akik éppen az én tornámat akarják…már számolatlanul dolgozom és “szórom a mannát”.
Szóval jó kis cikk volt, meg fogom mutatni néhány barátomnak! 🙂
Zsuzsi

János Faragó ·

Sziasztok ! Szia Vili ! A” napsütötte Miami Beach megteremtéséről” írnod jó ötlet, éljen a napsütötte oldal 🙂, akiknek a ködös Albion a “lakhelyük” , s felhő is takarja olykor/gyakran, mindig/ a látásukat, a hatalmas napkitörés adhat talán némi reményt az ég tisztulásához … frankón napkitörés vagy Vili, sok sikert a továbbiakra is .. olvaslak csendben háttérben, de ezt be kell/ett írnom 🙂

Tóth Pista ·

Olyan oldalt ahol nemzetünk meggyalázóit ( Alf Róbikát istenitik, nem kívánok csatlakozni) Remélem mindenki eljut egyszer a szeretet ösvényére !

Botond Nagy ·

Koszonom a levelet. Sikerult a vegere jutnom, es megmondom oszinten nagyon tetszett a bejegyzes, mivel enis iigy latom a vilagot csak tobbnyire felek kibontakozni ennyire magambol.. Olvastam egyes dolgokat amikre rajottem korabban de olvastam olyant is amit nemvettem eszre eddig. Es rohadt ugyesen aszisztalnak egyes emberek az eletben ahoz, hogy megvalositsak nemcsak masok almait hanem sajat maguket is.(es most bizonyos javak ertekesitesere/eladasara gondolok). Gratulalok a turelmes es kitarto munkahoz. Varom a tobbi hasznos levelet is tovabbra e-mail-en.
Meg egyszer koszonom! Tovabbi kellemes es nyugodalmas szep napokat kivanok!
Udvozlettel Botond! 🙂
Mégsem tetszik · Válasz · 1 · 2013. február 26. 13:23

Judit Jakocsné ·

Bele olvastam és amit a rövidke szakaszokból kihámoztam, hát….. igen, megint a PÉNZ. Van más is a világon , vagy csak ez van a XXI. sz. elején? Én is a mai filozofáló, másokat lefekázó emberek közé tartozom. Miért?Mert akinek sok pénze van a mai világban csak ezt érdemli a szegénytől! Egyenlőre most még!
Azonban lehet , hogy jön egy olyan új világ hamarosan ahol a szegények még filozofálni sem filozofálhatnak, mert nem lesz rá idejük. A gazdagok tesznek róla jobban mondva a PÉNZ. Sőt, lehet, hogy hamarosan szegények sem lesznek
a földön, na ez is a gazdagok számlájára lesz majd írható. Bár az az elmélet is igaz, hogy vannak gazdag szegények és vannak szegény gazdagok az utóbbiak pénz hijján is jobban élnek, mint a gazdag szegények a millióikból. Sajnos a pénz a rossz szokásokat elősegíti. A szegény ember ettől mentes. Nem okoz neki fejfájást a túlzott evés , ivás és nem kényelmesedik el. Ez hosszú élethez vezet.

Lukácsné Podina Márta ·Dömös

“Színház az egész világ és színész benne minden ember”, a szerepek le vannak osztva. Bocs, de én már csak így tudom felfogni, illetve evvel a tudattal tudom csak “túlélni” ezt az életet. Az biztos, hogy semmi sem az, aminek látszik és hogy a dolgok sokkal egyszerűbbek, csak ez a hülye ember bonyolítja túl, ki tudja miért. Nagyon jól érzékeled az emberi lény természetét, – mondhatnám úgy is, mintha közös agyunk lenne -. Ami nekem nagyon lényeges benned, az a humorod, ami által még érthetőbb a mondanivalód. A férjemnek azt szoktam mondogatni /elég savanyú, pesszimista ember/ hogy az Isten az eBővebben

József Gábo ·

Ezzel,-” Tehát, ne arra ügyelj, hogy lelkes legyél, hanem találd meg azt a dolgot (magadban is), amitől LELKES leszel! “-tökéletesen egyetértek.A többi pedig jó stílusú köríték.Az ismerősöm lehet aki írta!:)

Kiss Tibor ·

A szeretet volna egy jó megoldás – ugye a pénz helyett.
Szeretetből ugyanúgy meg lehet tenni bármit, mint pénzért.
Persze világunkban sok a bizalmatlanság.
Ha reményeink nem csalnak – Vili könyve is utal ilyesmire – akkor egy szellemi ébredés hajnalán vagyunk.
Ha tisztábban látnánk egymást, vagy képességeink volnának arra, hogy a hazugságot, csalárdságot hamarabb kiszűrjük – akkor jó esély volna szeretet-közösségeket építeni a pénzalapú gazdasági társaságok helyett.
Ha egy ilyen (Krisztusi) szeretet-impulzus válna uralkodóvá Földünkön – akkor is volna egy nagy kérdés:
Mit tegyünk a világ uraival – akik ilyen technikai színvonal mellett; most is szolgaságunkat szeretnék állandósítani?Bővebben
Tetszik · Válasz · 2 · 2013. október 4. 6:23
Klára Halász ·
Itt dolgozik: Manna

Köszönöm ezt a bejegyzésedet (is)!

A Szökés az elme börtönéből amúgy nagyon tetszett, csak, az nem tetszett, ahogy a történetet befejezted. Nem arra gondolok, amikor arról írsz, hogy mi hogyan alakítjuk a világunkat, hanem ami az általad már kitalált történet vége. Nem szeretném, ha önbeteljesítő jóslat lenne… (szándékkal nem írok semmit a cselekményről, nem akarom lelőni a poént, ha valaki még nem olvasta.) Amúgy nagyon tetszett a könyved, olvasmányos, érdekes, és még valódi tartalma is van. 🙂

Tetszik · Válasz · 2013. október 24. 1:29

Hozzászólás moderálása:
Mondd el a véleményedet te is! Ha a hozzászólásodban szükségesnek érzed a támadást, csak véleményt támadj, embert ne! Egy gondolatra lehet mondani, hogy hülyeség, de emberre, hogy hülye, azt nem. Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Van véleményed? Szólj hozzá Te is!